Black Label Society

Країна: США
Роки Активності: 1998 – Даний Час
Веб Сайт: www.blacklabelsociety.com

Black Label Society — сольний проект гітариста Закк Уайлда.

У 1992 році після концертного туру на честь альбому «No More Tears» Оззі Осборн тимчасово пішов з сцени, що привело до створення Закком його власної групи Pride & Glory, музика якої поєднувала в собі блюзовий південний рок з Хеві-металом.

У 1994 році Ozzy Osbourne вирішив повернутися зі своєї відставки і прийнявся до запису альбому «Ozzmosis». В цей же час Закк був запрошений на вільне місце гітариста в Guns N’ Roses. Часу вирішувати чи відправитися в тур з Оззі або приєднатися до Guns N’ Roses було дуже мало. У результаті ні те, ні інше не вдалося. Це дало Закку можливість записати власний акустичний альбом «Book of Shadows».

Після обмеженого комерційного успіху з Book Of Shadows в 1998 Закк разом з барабанщиком Філіпом Ондіхом (Phil Ondich) формують Black Label Society і записують свій дебютний альбом «Sonic Brew». Нік Катанез став ритмом-гітаристом Закка ще з концертного туру Book Of Shadow. А Крейг Нюненмекер сів за барабанну установку відразу після відходу Філа в 2001.

Уайлд разом з басистом Джоном «JD» Дісервіо (John «JD» Deservio), барабанщиком Крейгом Нюненмекер (Craig Nunenmacher) і другим гітаристом Нікому «The Evil Twin» Катанез (Nick «The Evil Twin» Catanese) услід за релізом «Mafia» (2005) випустили пластинку під назвою «Shot To Hell»

Музиканти
Zakk Wylde — соло — гітара, вокал.
John DeServio — бас — гітара.
Nick Catanese — ритм — гітара.
Вілл Хант — ударні.

Дискографія
Студійні альбоми
Sonic Brew — (1999) — Spitfire Records
Stronger Than Death — (2000) — Spitfire Records
1919 Eternal — (2002) — Spitfire Records
The Blessed Hellride — (2003) — Spitfire Records
Hangover Music Vol. VI — (2004) — Spitfire Records
Mafia — (2005) — Artemis Records
Shot To Hell — (2006) — Roadrunner Records
Order Of The Black — (forthcoming, 2010) — E1 Music